Kilpailu: ”miksi minä ansaitsen saada ilmaisen Uskon?”

Postita oma vastauksesi otsikon kysymykseen ja voit voittaa yhden kolmesta palkinnosta.

__________

1. sija: Koska ykköstilan voi saavuttaa vain yksi, saa hän signeeratun ”Niin yksin?” -kuvataideoriginaalin (36X28 cm), Usko -levyn erikoispainoksen ja punk-henkisen Äänioikeus -hihamerkin.

__________

2. sija: Hopeamitalisti kuittaa itselleen levyn puhtaaksikirjoitetut sanoitusoriginaalit, Uskon erikoispainoksen ja kadulla kummastusta herättävän ÄO -hihamerkin.

__________

3. sija: Pronssi-ihmeelle postitetaan Usko -erikoispainos ja hihamerkki.

__________

Vastauksiaan voi itse kukin kirjoittaa viestiksi tähän ketjuun tai (häveliäämmät yksilöt) osoitteeseen palautejrk@gmail.com

Vastausaikaa on 13. 4. asti, ja voittajiin otetaan yhteyttä sähköpostitse torstaina 14. 4., jonka jälkeen paketit lähtevät uusille omistajilleen.

Vain selittelemällä voit voittaa.

Lukijoiden kommentit

 1. jarkko /

  Joni: kiitos tähänastisesta myös teille. Jollen toivoisi saavani kirjoittamasi kaltaista vastakaikua, tekisin ja soittaisin lauluja vain itselleni ja itsekseni.
  Iloisiin palaamisiin tulevina vuosina.

 2. Joni /

  Kilpailuaika on jo loppunut, mutta koen tämän silti hyväksi tilaisuudeksi kiittää Mr. Martikaista upeista lauluista! Niistä on saanut voimaa mitä erilaisimmissa arjen myrskyissä, ja ennen kaikkea uudestaan ja uudestaan toistuvia mahtavia kuunteluelämyksiä. Kiitokset siis tähänastisesta!

 3. Tuula Hokajärvi /

  Usko on luja luottamus siihen mitä toivotaan. Toivon kappaleita. Haluan lisää kun mikään ei riitä.

 4. Tuula Hokajärvi /

  Yksin armosta.
  Olen myöhässä. Taas.

 5. Jooel Salo /

  Takana oli pettymyksiä, edessä ei sen ihmeellisempiä ja siinä kahvia siemaillessani huomasin, että Usko oli tullut ennakkokuunteluun Levykauppa Xä:n sivuille. Laitoin makuuhuoneen oven kiinni, menin makaamaan sohvalle, laitoin silmät kiinni ja rupesin kuuntelemaan. En osaa sanoa miksi, mutta jostain syystä koin sellaisen hienon hetken missä kaiken hektisyyden keskellä oli hetki rauhaa, enkä miettinyt niitä kaikkia murheita ja huolia jotka vielä hetki sitten tuntui täyttävän koko tajuntani. Makasin pitkälläni ja kuuntelin. Matkasin johonkin taivaille, mietin hetken YUP:n Eagle coveria, josta muuten tykkään hurjasti, ja sen albumin ajan olin todella epämääräisen tyytyväinen.

  Tälläiset hetket nykymaailman menossa on painonsa arvoisia kullassa ja haluaisin siksi kiittää arvon taiteilijaa hienosta levystä ja niistä hetkistä mitä olen saanut viettää sinun ja muiden rytmiorkesterin jäsenien tuottaman musiikin parissa. Kauas on matkattu siitä kun bussipysäkillä lauleskeltiin ystäväni kanssa Sokeria, sisaret kappaletta ja tuntui että koko maailma on vielä edessä.

  Ansaitsemisesta en paljoa osaa sanoa, mutta jos kilpailun päättäjä suo, enkä ole auttamatta tapani mukaan myöhässä, niin ilolla otan Uskon vastaan.

  Kiitos, näkemiin ja kuulemiin.

 6. Hanna /

  Koska eilen, syntymäpäivänäni, näin äänestämästä tullessani Jeesuksen, ja tiesin – vaikken juuri silloin siinä yhteydessä sitä ajatellutkaan – että huomenna (siis tänään) voisin saada Uskon. Huomaan kyllä, että kilpailuaika on saattanut jo päättyä, mutta halusin jakaa tämän tapahtumien jatkumon joka tapauksessa.

 7. Linda Männikkö /

  Ansaitsen voittaa, koska Voitto kuulostaa niin uskomattomalta.

 8. Anne /

  Uskon Riittiin: ”Minä rakastan, minä haluan, olen onnellinen vain kun en mitään saa.” Ansaitsenko olla onnellinen?

 9. Heta /

  Hmm. Tännepä on tullut paljon osallistumisia ja päätin olla lukematta niitä jotta kirjoitukseni pysyisi mahdollisimman paljon ”minuna”.
  Kun kysymys on miksi minä ansaitsen, voin sanoa että mitään kunnian arvoista en ole tehnyt. Yhtään ihmiselämää en ole pelastanut tai neronleimausta saanut. Ainoastaan elänyt (tasapainoillen velvollisuuksien, omatunnon sekä mielenrauhan välillä), vasta vaivaiset 16 vuotta.
  Siispä en tiedä miksi minä ansaitsen, en usko että olen mitenkään erityisen ihmeellinen tässä maailmassa. Tiedän vain että toivon tuota levyä. Levyn tulen hankkimaan joka tapauksessa, heti kun vain saan siihen tarpeeksi rahaa, joten luulen että ehkä juuri tuo signeeraus olisi minulle tärkeämpi, sillä sellaista saisin luultavasti odottaa reippaastikin ennen kuin ikä riittää sellaista itse hakemaan.

  En siis tarvitse ilmaista levyä ja tuskin vielä ansaitsen tällä elämän kokemuksella (ei lukio nyt sentään niin rankkaa ole, eikä omat siivetkään ole vielä ehtineet kunnolla aueta), mutta uskon, että kaipanee minunkin elämäni joskus onnellisia yllätyksiä.
  Parhaimmat voittaa ja enempää en selitä.
  Kiitos.

 10. Jasmin /

  Koska alan menettää jo toivoni keksiäkseni tähän mitään järkevää. Ja myös rakkauteni itseäni kohtaa alkaa hiipua. Tarvisen siis kipeästi Uskoa ja toivoisin kaikella rakkaudella musiikkiasi kohtaan että armahtaisit minua antaen ripauksen Uskoa itseeni.

 11. Saku /

  Koska en lähde kukkoilemaan Suomen johtavalle lyyrikolle Usko-aiheisilla sanaleikeillä tai sanonnoilla vaan lähestyn asiaa perseennuolennan kautta. Käyn katsastamassa Seinäjoen keikkasi kiirastorstaina, jos en vakuutu niin laitan levyn kiertoon.

 12. Onnillinen /

  Meille tuli jo yksi Usko levykaupasta mutta mielelläni huolisin toisenkin näin erityisen version. Pakkaisin sen kauniisti ja antaisin lahjaksi pojalleni, joka pienestä iästään huolimatta on jo suuri fani.

 13. Harri /

  Siksi, että heräsin yövuoron jälkeen puhelinsoittoon ja poikani käski katsoa Areenasta vierailusi Aamu-Tv:ssä.
  Eikä siinä vielä kaikki. Kun raahauduin postilaatikolle, oli sinne ilmestynyt Levykauppa Äx:n kuori, joka sisälsi uuden levysi ja t-paidan.
  Eikä siinä vielä kaikki. Kun aloin kuunnella levyä, iTunes ilmoitti minulle, että genre on ”Pop”, kun ”Toivo” oli ”Folk”!
  Että jos näin hämärät perustelut eivät riitä, niin jopas jotakin.

 14. Jani Koskinen /

  Ansaitsen saada ilmaisen uskon,
  sillä uskoa mihinkään taivaalliseen
  minulla ei ole.

  Ilma
  lienee kuitenkin sen verran lähellä
  taivasta,
  että ilmainen korvaa hyvin taivaallisen.

  Samapa tuo, onko ihmisellä
  taivaallinen
  taivaan
  tai vaan
  (maa)ilman
  (maa)ilmallinen
  (maa)ilmainen
  usko.

  Ja vielä erästä joskus kirjoittamaani laulua siteeraten:

  Vaikka askelen päässä ois taivaassa talo
  jonne kulkijaa viekottaa vaivaisa valo,
  niin jos kangastus ei sinulle riitä,
  lauluun latteasta langasta lauseita puno,
  maasta maistele maailman mahtavin runo,
  siten luojaasi Luontoa kiitä.

 15. Sami /

  Jo pitkän aikaa olen pohtinut uskon,toivon ja rakkauden kysymyksiä pääni sisällä toivoen voivani myös keskustella asioista muiden kanssaihmisten kanssa, mutta tuloksetta. Tuntuu että edellä mainitut asiat ovat jollain tavalla tabuja (ainakin tietyt tavat lähestyä niitä) etenkin uskon asiat. Täytyy myöntää, että jatkuvat pitkät katseet ja äänenkorotukset keskusteltaessa ovat alkaneet syödä haluani yrittää herättää keskustelua. Siispä nyt olisi oiva tilaisuus ”keskustella” tai vähintään saada rehellinen, perusteellinen sekä myös varmasti tarkkaan mietitty mielipide USKO:sta jolloin minun ei tarvitsisi yksinäni pohtia sen loputtomia kysymyksiä. Siispä Jarkko hyvä, minä ansaitsisin ilmaisen uskon, jotta saisin keskusteluseuraa.

  Kiitos tilaisuudesta vaikka palkinto ei kohdalleni osuisikaan ja hyvää kevättä kaikille tasapuolisesti.

 16. Ville /

  Rakkaus ja toivo minulla jo on. Rakkauttahan kenenkään ei pitäisi joutua ansaitsemaan. Puhumattakaan että siitä joutuisi maksamaan selvää työllä ansaittua rahaa. Silti olen sen kaupallisen rakkauden markkinoilta hankkinut. Toivo tuo tuskan keskellä meidät armahtava tunne, joka saa meidät juoksemaan päämme seinään vielä äskeistä pitemmällä vauhdilla, senkin olen selkänahallani ansainnut. Nyt siis pyydän että edes uskon saisin ilmaiseksi.

 17. mac /

  Uskottomuus on vaivannut minua aivan liian kauan.

 18. Nuori Nainen /

  Ansaitsen mahtavat Uskot, sillä että vaikka minulta on vedetty matto lukuisia kertoja jalkojen alta, olen onnistunut säilyttämään tasapainoni, kaikesta huojunnnasta huolimatta.

  Voisimme siis sanoa, että olen uskon vakaa kannattaja, jopa uskoja. Sillä nämä altavetämiset ja muut horjustuskeinot eivät ole saaneet minua luopumaan siitä. Uskosta. Uskosta parempaan. Ihmiseen. Onneen. Karmaan.

 19. Krista /

  En usko, että kukaan saa mitään ilmaiseksi. En myöskään usko, että jotain voi saada tai ansaita ilmaiseksi, ei edes Uskoa. Tässäkin vastausta miettiessä ja naputellessa kuluu aikaa ja aika on kuulema kallista. Voiko siis käytännössä tai teoriassa mitään, Uskoakaan, ansaita tai saada ilmaiseksi? Ei minusta. Aina tarvitaan jokin panos.

 20. tasbus /

  Levyissä on niin paljon sanomaan elämästä miksi täällä kannattaa elää ja toivoa paremmasta elämästä. Siksi antaisin(jos voitan levyn) ystävälle, jonka toivo ja usko elämästä on välillä hataralla pohjalla.

 21. Mauri Eronen /

  Minulla ei ole koskaan ollut uskontoa eikä siis teologista uskoa. Josko tämä kompensoisi? Koen myös tarvetta ymmärtää uskoa.

  Olen myös opiskelijana vähävarainen.

 22. Pahis /

  Toivoa ja rakkautta vielä jollain mittapuulla elämästä löytyy, mutta usko on ollut kadoksissa pidempään.

 23. Arvid /

  Vaimo on jo vuosia soittanut niitä martikaisia kotona ja autossa. Alkaa jo riittää, tulevat uniin. Olen yrittänyt vaihtaa levyjä ja neuvotella kiintiöstä mutta turhaan, olenhan naimisissa. Että jos edes hetkeksi saisi vaihtelua edes uuden martikais-levyn muodossa, niin olisin kiitollinen. Vaimokin tykkäis. Minustakin.
  Ymmärtänet kainon pyyntöni tehdä niitä uusia levyjä vähän tiuhempaan tahtiin…

 24. Nea /

  Nuori nainen tahtoo oppia musiikistasi siinä määrin kuin sillä on annettavaa.

 25. Markus /

  Ansaitsisin mielestäni ilmaisen Uskon ja oheispalkinnot, koska…

  Cd-soittimessani on kolmen cd-levyn vaihtaja. Soittimesta löytyy jo Toivo ja Rakkaus, eli Uskolle olisi oma paikkansa varattuna. Eihän ole soveliasta, että soittimessa on yhtäaikaa Toivo, Rakkaus ja Reign In Blood?

  Erikoispainoksen DVD-levystä olisi taas suurta iloa itseni lisäksi myös 4-vuotiaalle tyttärelleni, joka on kovasti tykästynyt Elävänä DVD-tuotokseen ja osaa siltä jo useamman kappaleen sanat ulkoa. Hänen suurin suosikkinsa on Veskulle tehty ”Missä kotini on?”, joka näyttää löytyvän myös Uskon mukana tulevalta DVD:ltä.

  Tässä kuussa 30 vuotta täyttävänä perheenisänä, jolla on farmariauto ja labradorinnoutaja, tuntuu aika ajoin siltä että haluaa osoittaa muille ihmisille omaavansa edes hieman kapinahenkeä. Mikä siis olisikaan parempi tapa sen esille tuomiseen kuin punkhenkinen Äänioikeus hihamerkki?

  Velkarahalla ostetun asunnon seinillä olisi tilaa taiteelle. Velkaerien jälkeen rahatilanne ei vaan ole antanut mahdollisuutta semmoisen hankkimiseen. ”Niin Yksin?” teos korjaisi siis osiltaan tätä ongelmaa.

  Lisäksi voisin Toivoa, että levyn komea kansitaide antaisi minullekin inspiraatiota lähteä veistämään omaa ”Usko Veikkostani”. Vaikka en siihen Usko, niin saan kai Toivoa?

  En tiedä riittävätkö nämä perustelut palkinnon saamiseen, mutta Uskon ja Toivon että riittäisivät.

 26. Inks /

  Omissa nahoissani on kestämistä, Usko valaisi sisäistä uskoani, joka on tipahtamassa kelkasta kauniina kevään päivinäkin, koska toivo ei vain riitä. Ja olisihan se ensimmäinen arpajaisvoittoni!

 27. Sami /

  Ilmaisen uskon saaminen olisi sen verran ravisuttava kokemus, että se varmasti saisi allekirjoittaneen hiljaiseksi kunnioituksesta jolloin tulevalla porin montun keikalla olisi yksi suutaan soittava heppu (joka huutelee ”hämärän peitossa” kappaletta soitettavaksi) vähemmän. Yhteisen hyvän vuoksi siis pyydän nöyrimmästi palastani taivaasta.

 28. Hessu /

  Minä ansaitsen saada Uskon koska sen voi vain lahjaksi saada. Ja mikäpä artisti kieltäisi faniltaan lahjansa?

 29. Minna /

  Koska minä uskon Jarkko Martikaiseen, kaipaan hänen ilosanomaansa. Ei päivää ei yötä ilman Jarkkoa!

 30. Tiina /

  Syksyinen päivä viime vuodelta, kun vettä tulee kaatamlla niskaan ja ihmissuhdesotkujen keskellä poljen koulusta töihin, ei paljoa naurattanut, lähinnä itketti. Aurinko alkoi paistaa samalla hetkellä kun ilmoille kajahti ”tämä päivä oli huono päivä” ja kaikki näytti taas hetken valoisammalta.

  Tässä elämänvaiheessa rakkaudesta ei ole tietoakaan ja toivo on välillä koetuksella, joten uskolle olisi tarvetta.

 31. Valtteri /

  Usko on ollut viime vuosina vähissä ja ilmainen levy todistaisi kivasti, että pieniä onnellisia sattumia voi tapahtua kelle vain. Niin ja tuossa ”Rakkaus” ja ”Toivo”-levyjen välissä on ammottava aukko, kuten myös lompakossa…

 32. Sanan saattaja /

  Jos en ole uskoa ansainnut,enkä pysty taivaspaikkaani lunastamaan, niin jospa se minulle annetaan.

 33. Mika Laamanen /

  Vaikka olen tutustuttanut rakkaan vaimoni moneen suosikkiartistiini, niin makumme eriää edelleen paljolti, mutta vahvana poikkeuksena tässä asiassa toimii taiteilija J.Martikainen, jonka musiikkia kuuntelemme yhdessä yhtä suurella mielenkiinnolla. Viime kesänä todistimme yhdessä myös Martikaisen loistavaa soolokeikkaa Häppärissä kotikaupungissamme Savonlinnassa. Itse olen kuunnellut miehen tuotantoa toistakymmentä vuotta ja nykyinen tyylisuuntaus, tässä iänmyötä, toimii loistavasti, itsekin kun vielä taiteilen omia laulujani akustisella kitaralla. Mutta palatakseni vaimooni, tuohon elämäni valoon ja intohimojeni kohteeseen, jos olen voinut hänet tutustuttaa hienoihin musiikintekijöihin, niin sitä merkittävämmin itse olen hänen välityksellään löytänyt rakkauden, toivon ja uskon elämääni. Ja tätä en pidä minään vähäpätöisenä asiana. Siksi olisin iloinen voidessani antaa hänelle lahjaksi suosikkiartistimme taideteokset, jotka hankin ylistämällä julkisesti suloista puolisoani.
  Peeässänä mainittakoon, että vaikken tekstilläni taiteilijaa pehmittäisikään, niin kylläpä silti tuntui hyvältä kirjoittaa tällaista! …ja levyn me hankimme kotiimme jokatapauksessa… loistojuttu se dvd-lisä.

 34. Ida-Annika /

  Tulevana Rokkitähtenä Uskoa tarvitaan sekä itseensä että levykokoelmaan, sillä ilman Uskoa itseensä ei nuorta naista ja synttärilahjaksi saatua kitaraa nähdä Rokkitähtenä ikinä, ja mikäs Rokkitähti se sellainen olisi, jonka levykokoelma ei sisältäisi suosikkiartisin jokaista julkaisua. Lisäksi tuleva Rokkitähti lupaa luukuttaa keikkabussissaan vuoronperään Uskoa, Toivoa ja Rakkautta, ja lähettää esikoisalbuminsa (sellaisen ehkä mahdollisesti vuosien saatossa ilmestyessä) Herra Martikaiselle!
  Kiitän.

 35. Jari-Pekka /

  Jotta voisin hukata huoleni!

 36. Jani Suomi /

  Koska kaikki muu usko on rahastusta ja vanhan punk biisin hengessä ”raha ei oo mun valuuttaa”

 37. Tiina /

  Mietin, että kirjoitan suuria sanoja ja pohdintoja, mutta loppujen lopuksi se menisi taas sellaiseen yliymmärryksen tekotaiteelliseksi epätoivoiseksi tuherrukseksi ja sanon siis näin: Iltojen iloksi jotain muutakin kuin televisio, laiskuus ja sipsipussi. Jätän uskon ulottuvuuden käsittelyn toisiin lauseisiin.

 38. pauliina kallio /

  Kyllä on niin kuumottavia palkintoja, että pakko se on yrittää! Omat harkitut perustelut Uskolle: (ja sen puutteelle)

  Rakkaus J.Martikaisen musiikkiin syntyi jo yläasteella 90-luvulla. Toivo soi taustalla, kun rakas poikamme syntyi Naistenklinikalla 2009. Onni ja oma pieni takapiha löytyi tänä keväänä K-nummelta. Uskolle olisi paikka makuuhuoneen seinällä. Siinä hyllyllä muiden tärkeiden asioiden vieressä.

  Pauliina

 39. Sini /

  Koska haluan kokea sen tunteen uudestaan, minkä aiheutti viime kesänä keikkasi Haapavesi Folkeilla. Kun astuit yksin lavalla pimeässä saliss ja lauloit ilman säestystä, täytit koko salin äänellä, täytit koko kehoni. Uskon, että Usko tuo minulle tämän tunteen uudestaan ja saa taas täyttymään äänestä ja tunteesta. Se oli viime kesän hienoimpia muistoja, olin rakastunut, ihastunut, hullaantunut. Nyt elän samaisen rakkauden kohteen kanssa yhdessä ja haluan tuoda molempien elämään tämän musiikin. Haluan kuunnella levyn parvekkeella teetä juoden, vaikka sataisi ja olisi se toisenlainen kevätsää. Halusta minä ansaitsen voittaa.

 40. Teemu /

  Tarvitsen lähestyvään muutton apua tavaravuorten siirtelyyn, ja olen kuullut, että Usko siirtää vuoria.

 41. Herra Lettu /

  Koska oon niin uskomattoman komia.

  Ja nöyrä.

 42. Hannu /

  Uskoa ei voi ansaita. Usko löydetään ja annetaan. Siis saadaan ilman omaa ansiota. Armosta. Omat yrityksen Uskon ansaitsemiseksi ovat yleensä naurettavia. Kuten tämäkin.

 43. Patrik /

  Ansaitsen ilmaisen uskon, koska maksan siitä ylihuomenna.

 44. Mikko /

  Elämässäni on Uskon mentävä aukko.

 45. Teemu /

  Joitakin päteviä syitä: rahat jatkuvasti vähissä (olen opiskelija) ja nainenkin tuossa valittaa että tuhlaan vähät rahani levyihin, jotka eivät enää edes mahdu mihinkään. Ehkä tällainen spesiaalipaketti olisi jonkinlainen erikoistapaus joka toimii musiikkinsa lisäksi vaikkapa taiteellisena sisustuselementtinä? Naisethan tykkää sisustaa. Vielä: olen ostanut kaikki soolo -ja YUP-levyt sekä kirjalliset tuotokset 90-luvun lopusta lähtien.

 46. antti /

  Koska tyttöystäväni mielestä suurin vikani on uskottomuus.

 47. MiHe /

  Jokainen kilpailuun osallistunut kyllä ansaitsisi jonkun kolmesta palkinnosta (tai miksei kaikkikin!), mutta miksi minä erityisesti…vaikea kysymys.

  Mutta yksi syy tulee mieleen. Olen kokenut musiikkisi antavan paljon teologian opinnoilleni. Teologia käsittelee vaikeita, kosmista huimausta aiheuttavia teemoja mutta lyriikoittesi ja musiikkisi kautta olen ehkä pystynyt lähestymään teologian ”päähahmoa”, Jumalaa, aivan uusista näkökulmista. Ja uusia katsantokantoja tarvitaan aina! Uskoisin, että mikä tahansa palkinnoista pitäisi huolen siitä, etten teologisissa pohdinnoissa kangistuisi negatiiviseen suuntaan.

 48. Jani /

  Mielestäni en suoranaisesti ansaitsisi ilmaista Uskoa, sillä olen aiemmin hyvin niukasti tukenut muusikoiden taloudellista hyvinvointia ostamalla aitoja cd-levyjä. Toisaalta, Jarkon musiikin ansiosta olen tästä piratismin kurjimuksesta päässyt eroon ja viime aikoina on tullut useampiakin mestariteoksia hankittua levykaupoista ja messuilta.
  Oma uskon on ajoittain kovastikin koetuksella, ja lisäuskosta tuskin haittaakaan on. Uskoa koetellaan tulevalla Hollannin työreissulla, jonka vuoksi Jarkon keikka Jyväskylässäkin jää näkemättä! Myös tulevat yliopiston ja ammattikorkean pääsykokeet ja ennakotehtävät kiristävät pantaa sen verran, että toivoisin saavani Usko-levystä lisävoimaa koetuksiin.
  Levy tulee joka tapauksessa hankittua, tulee se sitten ilmaiseksi, tai ei. Keskiviikkona vielä ehdin uutukaisen hankkia matkamusiikikseni Hollantia varten, mutta jos sen tällä tarinalla ansaitsen, niin mikäs sen parempaa!

 49. Saara /

  Ansaitsen Uskon, koska oma uskoni melkein kaikkeen on huvennut lähes olemattomiin. Olen kolmen kuukauden ajan käyttänyt suurimman osan illoistani taidekoulujen ennakkotehtäviä tehden. Järjettömän suuri vaiva, eikä ole mitään takeita siitä, että työ tuottaa tulosta. Nyt on neljäs vuosi, kun tätä teen. Välillä olen päässyt kokeisiin asti, välillä en. Koulupaikkaa ei siis ole, ja työpaikkakin on sellainen, joka estää pääsyni Äxään ensi keskiviikkona!

 50. Aki /

  Minusta Putro on kaunis.

 51. sujut /

  En minä varmaan ansaitse tuota levyä sen enempää kuin kukaan muukaan, mutta olisihan se kivaa! Keräänpä vielä sääliä julistamalla tässä, että kivat asiat ovat olleet elämässäni aika vähissä viime aikoina.

  Yksi hyvä syy lahjoittaa levy minulle olisi kai se, että köyhänä opiskelijana minulla ei ole varaa ostaa levyjä kuin Anttilan alelaarista, ja noidenkin ostosten jälkeen joudun elämään nuudeleilla seuraavat kaksi viikkoa. Enkä edes pidä nuudeleista! Elämäni suurin tragedia.

  Edesmenneen koirani nimi oli Usko.

  Ei oikeasti, tuli vain jostain mieleeni. Valehtelu on ruma tapa.

  Laittakaa se levy mulle, pliis.

 52. Tomi /

  Tarvitsen Uskoa, koska olen köyhä.

 53. Lea /

  Edellinen hetki Uskon kappaleiden seurassa sai aikaan niin odottamattoman ja armahtavan hellyyden tunteen kaikkia maailman hölmöjä hahmoja, itseni mukaan lukien, kohtaan, että ajatus Usko-levyn kohdalla olevasta aukosta on kertakaikkisen poissuljettu tulevaisuudenkuva. Saattaahan tuo sopusointuinen hetki koittaa vielä piankin uudestaan…

 54. Matti /

  Minä ansaitsen Uskon siksi, että minä tarvitsen uskoa. Minun tulisi uskoa moniin asioihin; Maailmaan, ihmisten hyvyyteen ja ennenkaikkea itseeni. Usein minun uskoni näihin asioihin horjuu ja olisi parempi jos Uskon voisi näin ”ulkoistaa”. Irrottaa minun ajatuksistani ja konkretisoida ääneksi levyltä. Ja niin… Olen kokenut saavani Jarkon musiikista suurta mielihyvää, ja luulen saavani sitä myös Uskosta. Odotan albumia innolla, saan sen ilmaisena tai en.

 55. Aapo Alasuutari /

  Olen jo tilannut 2-CD -kappaleeni Uskosta. Miksi siis toinen?
  Elämässäni on paljon ystäviä, joiden tiedän tarvitsevan uskoa, toivoa ja rakkautta monissa tilanteissa. Juuri tälläkin hetkellä tietäisin nimetä montakin, joiden toivoisin voivan Uskoa itseensä.
  Siksi siis minulle Usko: se on tehty jaettavaksi niille, joilla ei sitä vielä ole.

 56. Mika Alanko /

  Tämmöistä mietin…
  ”Usko, hiljainen ja hiukan pyylevöitynyt herrasmies, käveli kauppaan. Hän tarvitsi voita ja maitoa. Paikalliseen supermarkettiin oli viheliäistä kävellä, tiet
  olivat niljakkaat ja sohjoiset. Kellokin näytti jo paria minuuttia vaille sulkemisaikaa.

  Supermarketin kirkkaat valot häikäisivät jo pimeään tottunutta Uskoa. Silmälasit, perhanatkin, menivät huuruun kun siirtyi kosteista ulkotiloista pyöröoven
  vieressä olevasta yksittäisestä ovesta sisään. Pyöröovea Usko ei käyttänyt koskaan, koska oli kuullut jonkun joskus juuttuneen hetkeksi ulkoisen ja sisäisen
  välitilaan mentyään viime tingassa ovesta. ”Siihen limboon minua ei saa” ajatteli Usko.

  Ensin olivat vastassa elektroniikkaosastot ja vaateosastot. Usko katseli bluray soittimia hetken ja ihmetteli kuinka terävänä hän voisikaan katsella Metsolat-sarjaa sen avulla mustavalkokuvaputkitelevisiostansa.

  Alusvaateosastoa ohittaessaan hän näki työpaikkansa Erjan tutkimassa rintaliivejä, hän yritti katsoa muualle ja tekeytyä näkymättömäksi, mutta kuvankaunis Erja
  oli jo huomannut hänet ja huudahti ”Usko hei mä luotan suhun, tuu makutuomariksi”. Usko muuttui punaiseksi kuin keitetty rapu. Eihän hänen maullaan rintaliivejä
  valita, mutta ei auttanut, enää ei karkuun päässyt eikä näkymättömäksi voinut muuttua. Usko asteli kohti Erjaa. Hän näpräili lakkia käsissänsä ja tunsi kuristavan
  tunteen kurkussaan. ”Heips” hän sanoi ja ”voi paska” heti perään. Voiko enää tollommin tervehtiä Erjaa hän ajatteli. Erja ei ollut millänsäkään vaan tarttui Uskon
  käteen ja veti perässään kohti sovituskoppia. ”Tule katsomaan” Erja sanoi. ”Voi taivas” mietti Usko, ”onkohan tämä laillista ja maksaakohan tämä?”. ”Eihän minulla
  ole mukana kuin kymmenen euroa, ainakaan en hepeneitä rupea Erjalle maksamaan” mietti Usko. Juuri silloin kaupan yläkerrasta putosi maahan mummo jolla oli kettu
  käsilaukussaan. Mummon mätkähtäessä maahan kettu karkasi ja Uskon parahti ”kettu perkele”. Mummo vaikeroi ja näki viimeisenä Uskon. ”Usko, maksan siitä vaikka
  mitä, kunhan viimein saan rauhan” mummo sanoi ja kuoli. Usko huusi ”MINÄ EN OLE KAUPAN!””

  Ja siksi minun pitää saada Usko ilmaiseksi.

 57. Pete /

  Miksi minä ansaitsisin Uskon? Enpä tiedä ehkä siksi kun se on niitä harvoja levyjä Herra Martikaisen kaikesta tuotannosta mitä ei vielä löydy hyllystä ja nimikirjoituksella kruunattu levy koristaisi kokoelmaa hienosti. Kun ei löydy nimikrjoitusta yhdestäkään levystä ainostaan yhdessä YUPn keikkalipussa on signeeraus!

 58. Marika /

  Karv.sika päänsis. ets. seur. tos.tark. nim. Löydänkö Uskon näin?

 59. Koivuniemen Herra /

  Uskoisitteko että antaisin Rakkautta vaikka Toivolle saadakseni Uskon?

 60. Juho /

  Vaikka en materiasta kiinnostukaan, en ole onnellinen, ennen kuin Uskoni saan.

 61. jarkko /

  Heikki hyvä,
  niin saattoi tosiaan käydä. Vääryys tullaan korjaamaan lopullisissa valinnoissa, ts. se ei heikennä asemasijaasi.

 62. Mirva Hiekkanen /

  Maksoin Rakkaudesta, Toivoa minulla ei vieläkään ole. Tarvitsen Uskon(ymmärtääkseni tarvitsevani ne kaikki). Ansaitsen ymmärtää.

 63. Heikki Tervoja /

  Meikäläisen kirjoitus oli tarkistuksen alla niin kauan että Rikun julkastiin ensin vaikka olin kirjoitellut tosiaan jo vähän aiemmin tuon ja itsehän asun tosiaan 60 km etelään Oulusta että ei sua täälläpäinkään liian tiheään näy 🙂

 64. Mari /

  On ollut tapanani hankkia puoliskolleni aina (kun sitä on ollut saatavilla) merkkipäiväksi Herra Martikaisen tuoreinta tuotantoa, sillä armas elämänkumppanini on kyseisen artistin (josta itsekin olen männävuosina oppinut suuresti pitämään) suurin ihailija. Rakkaus-albumin ilmestyttyä olimme vasta aloittamassa yhteistä taivaltamme ja levyn teema istui kuin nenä päähän. Kaksi vuotta sitten Toivon ilmenstyttyä oli suhteessakin päästy jo pahimmasta ’rakastumisvaiheesta’ yli ja toivoa luotiin yhteiselle tulevaisuudelle. Tätänykyä rutinoitunut arki vaatiikin sitten jo välillä kovastikin uskoa ja ymmärystä. Ajattelin siis, että Levy loisi uskoa myös mieheeni ja niillä voimin tuokin jaksaisi kanssani vielä tovin. Olenhan sentään nähnyt hieman vaivaa hankkiakseni hänelle nimikirjoituksella varustellun yksilön kaupan levyhyllystä haetun sijaan 😉

 65. Talvikki /

  Koska ystäväni tuntuvat jo ilmaisen uskonsa löytäneen – jotkut jumalhahmoihin, osa itseensä ja yksi jopa demareihin – mutta itse tunnun uskoni hukanneeni jonnekin, mikäli sitä on koskaan ollutkaan. Ei pitäisi aina vinkua että ”kaverillakin on”, mutta tässä tapauksessa voin heitä myöntää kadehtivani.

  Toivossa oli ja on edelleen hyvä elää, olisipa myös uskossa. Tätä mahdollisuutta miettien toivon pääseväni lähemmäksi vastausta taideaarteen muodossa.

 66. Mikael Laukkanen /

  Oisi loistokasta saada nimmareilla levy, koska viimeksi keikalta tuli levy mutta henkan hälinässä jäi nimmarit sivuun. Toisekseen Martikainen on yksi harvoista artisteista jonka tuotanto löytyy kokonaan, tätä levyä lukuunottamatta.

 67. Kapa /

  Koituuko rehellisyys milloinkaan ihmiselle hyödyksi, en tiedä. Yritän siitä huolimatta ansaita palkinnon esittämällä perusteluksi seuraavaa:

  Olen hankkinut joka ainoan äänitteesi edellisen orkesterin ja nykyisen soolourasi ajalta maksamalla siitä pyydetyn hinnan. Ystäviltäni en ole ryhtynyt levyjä kopioimaan saatika että olisin sellaisen luvatta internetistä ladannut. Onhan artisti varmasti palkkansa ansainnut.

  Tämän uuden levy + DVD -paketinkin olen jo tilannut ja sen ennakkoon maksanut, eli mahdollisen arpaonnen sattuessa omalle kohdalle, voisitte arpoa paketin sisältämän levyn neljännelle onnekkaalle kun itse en sitä tarvitse.

 68. M.R /

  Koska uskon, että tuleva Usko on uskomattoman uskomaton julkaisu.

  Usko piristäisi

 69. Juha Nurmi /

  Minä ansaitsen ilmaisen Uskon, koska olen jo tilannut CD/DVD/T-paita-paketin, joten voin levittää ilmaisella levyllä ilosanomaa lähimmäisilleni. Lähetystyössä ei ole mitään vikaa, jos se tapahtuu asiasisällöillä, jotka eivät ole kenenkään tuhoksi.

  Vielä parempi syy pokata ykköspalkinto on se, että olin Niin yksin -taideteoksesta tekemässä tarjousta vuoden 2009 kesällä, kun Jarkon teokset olivat Riihimäen kirjastossa. Ehdin jo Kikeltä pyytää hinnastot, mutta sitten tuli odottamattomia kulueriä ja ostostelu jäi. On siis korkea aika saattaa Niin yksin oikeaan osoitteeseen!

 70. JK /

  Koska maksettu usko ei ole minkään arvoista.

 71. Jukka /

  Ansaita on niin väkevä sana. Moni varmasti ansaitsisi saada uuden levysi, itse olen sen jo ehtinyt tilata ennakkoon. En siis väitä ansaitsevani levyä, mutta jos sepustuksellani ansaitsen jonkin palkintopaikoista voin luovuttaa levyni sitten eteenpäin sen mielestäni ansaitsevalle tai näin sovittaessa myös arvon taiteilija voi tehdä valinnan puolestani.

  Nöyrästi osallistun kuitenkin kilpailuun sillä koen haluavani edelleenkään en koe ansaitsevani jotain henkilökohtaista ja merkitsevää levyn tiimoilta. Olemme menossa rakkaani kanssa naimisiin kesällä ja jotenkin olen ollut hukassa mihin säveliin kulminoisin tunteeni. Hyvänä ehdotelmana on ollut Valssi tanssitaidottomille, jonka oletan olevan kovinkin suosittu kappale häissä. Kappaleen esittämistä on kuitenkin varjostanut kappaleeseen liittyvä juju tanssitaidottomista. Sillä entisenä tanssijana tuota voisi erehtyä pitämään itseironiana. Sitten tulet ja täräytät pöytään Vahvimman riippuvuuden. Kiteyttäen sen miksi haluan viedä rakkaani alttarille ja tunnustaa että vaikken usko ukko ylijumalaan niin uskon kuitenkin meihin ja siihen että vaikka rakkaus on pesti hulluuteen niin siihen voi silti uskoa ja luvata että tahtoa löytyy niin ylä- ja alamäkiin tässä elämässä.

  Tavallaan siis pyydän häälahjaa tuntemattomalta taiteilijalta, joka kuitenkin laulujen kautta tuntuu merkitykselliseltä ihmiseltä. Tokihan häälahjaksi riittää Vahvin riippuvuus -kappalekin. Palkinto saisi paikan jostain yhteisestä kodistamme, jossa se muistuttaisi meitä joka päivä siitä, että uskomme toisiimme ja vaikka joskus rakkauden eteen on tehtävä töitä emme toisistamme eroon tahdokaan.

 72. Karikki /

  Miksi juuri minä ansaitsen saada ilmaisen Uskon? Miksi kukaan

  ansaitsee saada jotain, mitä tahansa? Kaikkihan aina haluavat

  milloin mitäkin, enemmän palkkaa, enemmän huomiota, viimeisen

  pullasiivun, ylimääräisen lepovuoron tiskaamisesta…

  Erilaisia vaatimuksia voi olla mitä moninaisempia, mutta

  perimmäisenä syynä on usein itsekkyys, laiskuus tai ahneus. Ja

  valitettavan usein tämä kaikki perustellaan kuitenkin

  ansaitsemisella. Omat, vähemmän jalot motiivit pyritään

  naamioimaan suoritettujen urotekojen alle. Minä teen eniten

  töitä koko osastolla. Minä siivosin tänään koko talon. Minä

  lapioin lumet.

  Vaihtoehtoisesti voidaan heittäytyä marttyyriksi, mikä sopii

  luterilaiseen perusluonteeseen edellistä paremmin. Minä saan

  aina vähiten. Minua ei koskaan arvosteta. Minä teen niin

  raskasta työtä. Syyllistetään toista, vedotaan reiluuteen. Minun vuoroni saada tämä.

  Ja tästä päästäänkin kolmanteen naamioinnin muotoon: Syytetään

  muita suoraan. Sinä teet aina vähemmän.Sinä otat aina eniten.

  Sinä aina minun kustannuksellani.

  Mutta voiko puhdasta, alhaisten motiivien yläpuolella olevaa

  jonkin ansaitsemista esiintyä tavallisten ihmisten arjessa?

  Kaikkihan nyökyttelevät hyväksyvästi päätään, kun vuosikausia

  laboratoriossa uurastanut tiedemies saa Nobelin muodossa

  ansaitsemaansa tunnustusta. Samaan kastiin luettaneen

  Finlandiapalkinnot ja urhoollisuusmitalit, mutta valtaosaa

  julkisista tunnustuksista nakertaa niiden herättämä närä ja

  kateus. Vai valittiin tuo sitten Miss Suomeksi, vaikka ehdokas

  x oli kauniimpi. Ja miljonäärirokkarile myönnettiin pysti ja

  rahapalkinto kun teki samanlaisen massalevyn kuin

  kolmenakymmenenä vuotena aikaisemminkin. Ja entäs tuo naapuri,

  joka sai lottovoiton! Miksi minä en saanut, minä olen

  köyhempikin?

  Yhtäkkiä minunkin on vaikea perustella vilpittömästi, miksi

  juuri minä ansaitsen saada Uskon. Aivan ehdottomasti minä

  haluaisin sen, sillä vaikka levy onkin jo ennakkotilattuna,

  niin erikoispainokset ja lisäherkut tyydyttäisivät ahneuttani.

  Sitä paitsi, minähän voisin antaa tilaamani normaaliversion

  lahjaksi vaikkapa veljelleni, joka ilahtuisi kovasti. Ja

  olenhan minä pitkän linjan Martikaisfani, vuosikaudet eri

  kollektiivien alla tehdystä musiikistaan nauttinut, levyt

  ostanut ja keikoilla käynyt. Enkä minä sitä paitsi koskaan voita mitään.

  Mutta ei, vaikea on perustella oma ansiokkuutensa. Ansaitsemispäätöksen on tultava ulkoapäin, kanssaihmisiltä tai joltain mystiseltä ”päättävältä taholta”. Vaan koska en usko että kukaan ystäväni, tuttavani tai arvioijani eksyy tänne puhumaan puolestani, päädyin kirjoittamaan tämän (hitusen pitkäksi rönsyilleen) tekstin. Jospa ansaitsemispäätös ratkeaisi vaikkapa arvalla, olenpa sentään mukana.

 73. JanneP /

  Uskon menetys olisi kuin viattomuuden kadotus. Ja tässä kyynistyvässä maailmassa usko, viattomuus, rehellisyys ja elämisen ilo ovat häviäviä asioita, jotka löytääkseen on uitava maailman virtaa vastaan. Ja tuo virta on vuolaampi tänään kuin oli eilen. Ja huominen suorastaan pelottaa. Jos uusin levysi pystyy tuomaan tähän maailmaan pienenkin palasen uskoa, niin ottaisin sen avosylin vastaan ja pitäisin siitä kiinni kunnon uskovan tavoin. Joskaan en välttämättä tarkoita tällä mitään kristinuskoon viittaavaa.

 74. Paula /

  En ehkä ansaitsekaan. Se, joka tietää, ei kerro. Usko on kuitenkin saatava, arvalla tai euroilla.

 75. Tapio Linnasalo /

  Koska toivoa on aina ja rakkautta riittää, sekä levyhyllyssäni että myös elämässäni, mutta uskon puute vaivaa aika ajoin molempia. Uskoisin, että mikäli Usko saapuisi levyhyllyyni, tasapainottaisi se tätä ongelmaa sekä levykokoelmani että myös oman elämäni kannalta.

 76. jarkko /

  Kumpi oli ensin kirjoitustyössä, Riku vai Heikki: kellon mukaan Heikki, mutta verkkomaailma on hämärä, eikä herätä luottamusta.
  Ja tämä on siis vain sivukommentti, ei vielä lupaus pystipaikasta.
  On kuitenkin totta, että Kotka on keikkakaupunkina kartoittamatonta seutua. Se tilanne pitäisi saada korjatuksi.

 77. JH /

  Koska Usko ei ole koskaan ilmaista.

 78. Jari /

  Koska bunkkaan veljen perheen kämpässä tämän kesän yli ja jo nyt kuukauden jälkeen alkaa usko loppua ihan oikeasti yhteiselämän kunnialla suorittamiseen. Pitäs saada jotakin musiikkia, jolla jaksaa toisten nurkissa oleskella.

 79. Riku /

  Asun Kotkassa, joten en näe sinua juuri koskaan livenä – ainoa kerta oli Porvoon Sohossa viime keväänä, saatat jopa muistaa keskustelumme keikan jälkeen (?) – kun et täälläpäin juuri keikkoja tee, eikä minulla ole rahaa käydä sellaisilla etenkään pitkän matkan päässä.. Tarvitsen siis levyn, jota kuunnella elävän musiikin korvikkeena kunnes saan töitä ja rahaa, että pääsen katsomaan taas keikkaa.
  Ja olenhan lisäksi ensimmäinen vastannut, joten selkeästi seurailen sivujasi koko ajan ja tahdon tietää ajankohtaiset asiat. 😀

 80. Heikki Tervoja /

  Noh ehkä paras selitys on se että olen niin innokas saamaan jonkun näistä kolmesta loistavasta palkintopaketista että olen ensimmäinen selittelijä. Ja jos nyt sattuisin voittamaan jonkun näistä niin säästäsin luontoa kun ei tarvitsisi autolla kurauttaa ostamaan levyä. Ei muuta kuin kiitos mahdollisuudesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *