Sointulappuja soittajille

Mierolainen -levyn alkuperäinen ”Isäni elämä, teot ja kirjoitukset” -sointulappu on nyt lisätty kyseisen linkin alle.

Jos joku pelimanni toivoo jotain tiettyä soittolappua, tehköön sen tiettäväksi. Vakuutta siitä että juuri kyseisen laulun paperi löytyisi (ja voitaisiin lisätä tänne) ei ole, mutta melko usean kappaleen käsikirjoitukset ovat jääneet tuhoamatta.

Ja loppuhuomiona se, etteivät kaikki kappaleet välttämättä mene levytysversioina prikulleen kuten sointulappuihin on merkitty, sillä ne on tehty kiireessä, ja yleensä siinä vaiheessa kun laulu on saavuttanut ensimmäisen tiiviin muotonsa. Puhtaaksikirjoitetut nuotit olisivat asia erikseen, mutta sellaisten aika tulee vasta silloin kun lauluista teetetään nuottikirja. Jos teetetään.

Iloa harjoituksiin.

Lukijoiden kommentit

 1. Matti /

  Kun nyt on tunnustuksia alettu laatimaan, niin soitin minäkin Valssin häissä. Tosin en omissani, vaan hyvän ystäväni. Soinnutuksessa ei ollut ongelmia, mutta sanoitukseen kajosin kahden rivin osalta. Saakos niin tehdä jos on hyvä mielessä?

 2. jarkko /

  Tapio.
  Hauskaa, että tunnustit, sillä yksi onnistumisen korkeimmista muodoista on, jos laulut alkavat elää ns. omaa elämäänsä noinkin tärkeissä yhteyksissä kuin vaikkapa häissä. Hienoa myös, että ohitit sointurajoitteet, keskittyen lauluun. Ongelmat on tehty ratkaistaviksi.

 3. Tapio /

  Tunnustettakoon sitten vaikka tässä kun toinenkin ihminen asiaa sivuaa, että minä esitin ”Balladi unikeolle”-kappaleen vaimolleni meidän häissämme elokuussa 2010. Kitarasta saan ulos 3 sointua joten oli tyydyttävä esittämään laulu a cappella, mutta hyvän vastaanoton se silti sai… Joskus vain on jäänyt mielen päälle että olisiko pitänyt pyytää artistilta lupa esittämiseen, mutta ainakin jonkinlainen kivi vierähti sydämeltä kun itse muusikko yllä olevassa suhtautuu suopeasti julkiseen esittämiseen.

 4. jarkko /

  Riikka.
  Pyrin löytämään lappusen ja palaamaan asiaan piakkoin.

 5. Riikka /

  Hei vaan! Miulla olis aikomuksena laulaa häissäni Balladi unikeolle miehelleni ja koko hääväelle.Häät on uutena vuotena… onkohan mahdollista saada sointulappua sitä ennen? Kappale on niin kovin kaunis ja puhuu pitkästä suhteesta monitahoisesti, haluan sen sanoin kertoa vielä kaikille, kuinka hienossa suhteessa elän. Kiitos kappaleesta ja lisä kiitokset sointulapuista, jos vaan suinkin onnistuu!

 6. sami /

  en väitä olevani oikeassa yhdenkään soinnun kohdalla mutta kovasti olen koittanut katsoa ELÄVÄNÄ dvdtä ja yrittää tarkistella sointujani ja kovasti NÄYTTÄÄ että Jarkko jotain Eeen tynkää siinä kohdassa soittaa.. mutta tiedä sitten.

 7. Tomi J /

  Nonniin. Nyt on uutukainen pöyrinyt jo kohtuullisen monta kierrosta soittimessa. Hieno on levy, sisällöltään siis. Kun en ollut mitään ennakkoon Uskolta kuullut, niin oletin levyllä olleen kitarasäestys, mutta hyvä näin. Me likey. Oletan, että styget ovat kuitenkin kitaran kanssa alunperin sävelletyt, eli uudeltakin levyltä voisi mahdollisesti sointulappuja löytyä? (Ovat tietysti saattaneet jonnin verran soinnut matkan varrella alkuperäisistä muuttua, kun nyt on näemmä kaikenlaista muusikkoa studiossa pyörinyt.) Mikäli niitä sointulappuja löytyy, niin lisäisin aiempaan toivelistaan vielä seuraavat: Messias, Jatkakaa soutamista, Huominen on kaukana ja Isoisä graniittirappusilla.

  Keep it simple J, ei mun vanhassa Egmondissa ole kovin hankalia kappaleita!

  Ja kiitoksia Sami, mutta meneekös tuo Tahdoin vain oikeesti eehen, mulla kun korva koittaa tyrkyttää geetä? Lääkäri tosin totesi justiinsa eilen, että vasemmassa korvassani on vaikkua..

 8. Sami /

  ja jos taas sallitaan voisin yrittää myös omalta osaltani auttaa soittajatoveria.. tälläiset joskus tuli tehtyä ja näiden mukaan oon pystyny sitä soittelemaan. En tiedä enkä vanno että soitanko nykyään biisin aivan näillä soinnuilla, mutta ehkä nämä toimivat ainakin suuntaviivana.

  capo 4.nauha

  Tahdoin Vain onnistua…

  Am7 D Em E7sus4
  Am7 Am7 D Dsus2 D
  Am7 D Em E7sus4
  Am7 Am7 D Dsus2 D Dsus4 D Dsus2 Dsus2 D

  ~Säe~

  *Yksi tahti (tai jotain sinnepäin)

  G* C D C D
  C G Em Am** Em C
  Am7 C G D
  G* C D C D
  C G Em Am** Em C
  Am7 C G

  ** joko Am tai Am7

  Pirun kauan me porteilla….

  C D* Em E7sus4
  Am7 D C D
  Em E7sus4 C D
  E7sus4 F** F D

  *
  |———|
  |—-3—-|
  |—-0—-|
  |—-4—-|
  |—-5—-|
  |———|

  **
  |—-1——|
  |—-1——|
  |—-2——|
  |—-3——|
  |—-3——|
  |———–|

  ~Lopetussointu~

  G

 9. Tomi /

  Tehtäköön siis tiettäväksi, että Koe-eläin, Toivon kappaleita ja Polte päästä Paratiisiin olisivat tämän rämpyttelijän toiveissa. Posteljooni ei tuoreinta levyä vielä ole kotiini kantanut, eli ihan vielä en osaa suosikkejani Uskolta lähteä pyytelemään. Palannen asiaan, kunhan Uskottomuuteni on saatu päätökseen.

 10. Mikko /

  Jo mainittu ”Isoisä”, Halla-Ahot ja Huominen on kaukana. Siinä olisi opeteltavaa kerrakseen.

 11. Sami /

  Kiitoksia tästä!! ja eikun harjoittelemaan, mutta kun kerran sanoit että halut pitää tuoda julki niin sanotaan nyt että olisin tuhannesti kiitollinen toivon kappaleita ja balladi unikeolle biisien sointulapuista.. sekä myös (pakko myöntää) en lainkaan olisi pahoillani jos jostain saisi Isoisä graniittirappusilla soinnut. Mutta taidanpa puhua aika monen puolesta kun sanon että jokainen sointulappu on enemmän kuin tervetullut, mutta niillä mennään mitä tänne pystyt löytämään. Joten kiitos vielä kerran jo ladatuista sointulapuista!

 12. Perttu /

  Sehän tuli kuin apteekin hyllyltä! Tuhannet kiitokset tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *