Lisää sointulappuja, niitä tuoreempiakin.

Uskon kappaleiden ”Huominen on kaukana”, ”Halla-ahot” ja ”Isoisä graniittirappusilla” -sointulaput on lisätty kyseiselle sivulle.

Bonukseksi löytyi yksi ei-toivottu laulu, Uskon erikoispainoksen dvd:llä kuultava (ja nähtävä) ”Wallengrenin kuolinvuode”. Olkaatten hyvät, kotisoittelijat!

Lukijoiden kommentit

 1. jarkko /

  P.

  ”Ei-toivottu” iltama olikin hauskalla tavalla poikkeuksellinen myös itselleni. Kamus -kvartetille myös, niin ymmärsin.
  Ainahan jotain sanallista lokaa saa niskaansa, jos opponoi kiihkomielisintä patrioottisuutta.

  Nähdäkseni kyse on vain keskustelun laventamisesta, Hägglund ja muut ”vahva puolustus vahvemmaksi” -hahmot
  saavat palstatilaa aukeamakaupalla ja siitä syystä asiakokonaisuutta sopisi miettiä arvokeskustelupohjalta,
  vaikkapa laulun muodossa.

 2. P. /

  Hei, ei-toivotuista lauluista puheenollen: kiitoksia paljon Linkkumyllyn ko. tilaisuudesta, sanat ja sävelet ja upea soitto. Ainoa ”kesätapahtuma” johon tod.näk. tulee lähdettyä, tulihan sentään kierrettyä Päijänne, joten retkeä oli kerrakseen eikä hukkaan mennyt. Toivotaan lisää ilmenemistilaa ei-toivotuille! Jäin aprikoimaan, onko tullut vastasoutua aseettomuusaiheisesta laulusta? Armeijaan liittyvien voimatodellisuuksien kyseenalaistaminen jos mikä on kuitenkin monesti monelle käsittämätöntä, jopa ns. pyhiä arvoja loukkaavaa. Joten hienoa, että sitäkin aihetta pidetään elävänä. Hyvää ja inspiroivaa kesää sinulle ja kaikille!

 3. jarkko /

  Teemu hyvä!

  ”Off topic” ei tunnu missään; aiheita saa sivuta jos sen oikeaksi kokee.
  En – ymmärtänet kyllä – tahdo paaluttaa ”Isoisän” tematiikkoja tai muuten rajata sitä, miten kappale ´tulisi´ymmärtää,
  mutta tulkintasi on varsin pätevä.

 4. Teemu /

  Saattaa mennä hieman off topic -aiheeksi, mutta Jarkolta kysyisin kysymyksen koskien Isoisä graniittirappusilla -sanoitusta.

  Kyseessä on todella hieno kappale ja olen sitä tässä erilaisia maailmaa ja kansankuntaa koskevia tapahtumia seuratessani aina ajatellut ja kuunnellut..

  Kysymyksiä: olenko ymmärtänyt oikein, että isoisä ottaa tarinassa oikeuden omiin käsiinsä ja ryhtyy nykytermeillä ilmaistuna terroristiksi (siis jonkinlaiseksi vapaustaistelijaksi) ja tekee itsemurhaiskun?

  ..jos niin ilmeisesti uhri, tv:stä tuttu mies, on johtava poliitikko? vai suuryrityksen johtaja?

 5. Sami /

  Jos näin tapahtuu että niitäkin sointuja saadaan niin pakko kiittää jo etukäteen.. etenkin jos Isoisä graniittirappusilla olisi enemmän kuin tervetullut, heti kun tuon biisin kuuli olen palanut halusta soittaa sen omalle isoisälleni mutta kun ei millään tunnu onnistuvan korvakuulolta kyseinen biisi.. ja myönnettäköön ettei minun taitoni (ainakaan vielä) ole kyenneet noista demoversion soinnuista kyhäämään levyn versiota vastaavaa versiota.. tosin olen enemmän kuin kiitollinen Jarkolle jo noista soinnuista joita hän on ladannut tänne

 6. Vellu Halkosalmi /

  Sami: olet oikeassa, Huominen on kaukana-sointulappu vastaa Jarkon kappaleesta tekemää demoa. Levylle tehdyssä sovituksessa soinnutusta onkin jalostettu lähtötilanteesta. Otanpa asian puheeksi Jarkon kanssa, josko vaikka laittaisimme tänne USKOn levyversioiden sointulaput kotisoittelijoille.

 7. Sami /

  Pakko tehdä tarkentava kysymys, onko mahdollista että esim ”huominen on kaukana” ei mene levyllä aivan kuten tuossa sointulapussa vaan että nämä laput olisivat ”demoversioiden sointuja ?? kun koitin sitä soitella ja noiden sointujen avulla pystyin selvittämään oman sointukuvioni joka on mielestäni lähempänä LEVYN VERSIOTA? kyselee nimimerkki: korvapyykin kautta kotiin?

 8. sami /

  kotisoittajat kiittävät ja kumartavat!!!

  Harva artisti viitsii tehdä kuten sinä, joten ei auta muu kuin kiittää uudemman kerran soinnuista näiden parissa menee ilta jos toinenkin. Etenkin ITKUVIRSIKIRJAT vaikuttaa siltä että oppiminen tulee olemaan tuskaisaa (erityisesti säe osio) mutta niinhän sen olla pitää.. tuskan kautta voittoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *