Koirien taivas -albumi ilmestyy tammikuun 17., kiertue alkaa samana päivänä

Ennakkotilaa uutuus Levykauppa Äxästä, paidalla tai ilman:

Koirien taivas – CD 19,95€
Koirien taivas – CD + paita 34,95€
Koirien taivas – CD + tyttöpaita 34,95€

Koirien taivas, Jarkko Martikaisen viides levy, julkaistaan 17. 1. 2014. Samana päivänä käynnistyy kiertue, jossa lauluntekijää säestää Luotetuiksi miehiksi ristitty yhtye. Soolouransa keikat Martikainen on yleensä soittanut yksin, mutta nyt on aika venyttää myös liveilmaisun rajoja.  ”Koirien taivasta tehdessämme käytettiin monenlaisia tapoja sovittaa ja soittaa laulut, aina kappaleen mukaan. Nyt kun keikat tehdään neljällä miehellä, tulee mukaan myös lisää melskaamista ja kierteitä. Voidaan rakennella hyvinkin hartaita hetkiä ja sitten vaikka paukuttaa ilmat pihalle. Hyvin hauskaa”, miettii Jarkko.

Koirien taivasta tehtiin pitkällä aikajänteellä. Martikainen ja tuottaja Samae Koskinen sovittivat lauluja yhdessä rumpali Ema Hurskaisen kanssa kuukausia ennen kuin levytys alkoi. ”Laulujen perusluonteet etsittiin kolmeen mieheen, mikä oli hyvä tapa koetella niiden ylle parhaita sovitusasuja. Kun alkoi uskoa että nyt ovat perusasiat kunnossa, oli lisäyksien tekeminen yksinkertaisempaa: ikään kuin tiedettiin, mikä sopii ja mikä ei. Aikataulullisesti oli jotain hankaluuksia, kun muun muassa viulistimestari Pekka Kuusiston kalenterista ei löytynyt levytystilaa aivan noin vain, mutta sellainen on tavallaan normaalia.”

Alun alkaen Martikainen pyysi Koskista basistiksi, koska oli nähnyt miehen Röyhkän ja Mattilan yhtyeessä ja pitänyt kuulemastaan, mutta varsinainen levyn tuotanto taipuikin kahden kaupaksi. ”Halusin etsiä osaan lauluista tietynlaista kerroksellisuutta. Tuntui siltä että harmonisempina ne tavallaan edustaisivat voimakkaammin sitä, mitä jo demoina olivat. Näin epäselviä lauluntekijän päämäärät joskus ovat.  Mutta Samae ymmärsi, mitä ajoin takaa, ja niinpä levystä tuli yhdistelmä minun laulujani, päämääriäni ja hänen kykyjään sovittajana, soittajana ja työkaverina.”

Koirien taivaan teemat vaihtelevat nimikappaleen hulvattomuudesta Kesäloma kellarissa –laulun haikeuteen. Musiikillisesti levy on Martikaisen julkaisuista perinteikkäin. ”Varmaan sen tunnistaa rock –musiikiksi, tai miksi sitä nyt  tahtookaan kutsua, koska valtaosassa lauluja on se puolipyhä kolminaisuus kitara, basso ja rummut, joiden päälle rakennellaan muuta. Tuntui vain oikealta tehdä nyt näin. Jotenkin ajattelen tämän uuden trilogian aluksi, mutta nyt kyse ei ole niinkään sanoituksellisista teemoista, vaan bändisoinneista: minne saakka sellaisen trilogian voisi viedä? Mutta se on varmaan vuoden 2015 asia.”

Jarkko Martikainen ja Luotetut miehet ovat:

Jarkko Martikainen – laulu, kitarat
Anssi Salminen – kitarat, viulu, mandoliini, laulu
Luis Herrero – basso, harmonikka, laulu
Ema Hurskainen – rummut, perkussiot, laulu

Jarkko Martikainen ja Luotetut miehet kiertueella

17.01. Tampere, Klubi
18.01. Turku, Klubi
24.01. Lahti, Rytmiklubi
25.01. Jyväskylä, Lutakko
30.01. Riihimäki, Vihreä Talo (soolo)
06.02. Kuopio, Henry´s Pub
07.02. Lappeenranta, Totem
08.02. Joensuu, Kerubi
14.02. Helsinki, Tavastia-klubi
21.02. Kouvola, Rytmikatti
22.02. Mikkeli, Naisvuoritalo
28.02. Vaasa, Doo-Bop
07.03. Pori, Kulttuurikulma
28.03. Hämeenlinna, Suisto-klubi
29.03. Espoo, Sellosali
04.04. Kajaani, Rock House Kulma (soolo)
05.04. Oulu, Nuclear Nightclub (soolo)
10.04. Helsinki, Bar Loose (soolo)
11.04. Hyvinkää, Jalostamo (soolo)
12.04. Turku, Bar Kuka (soolo)

HUOM! Keikkalisäyksiä vielä tulossa.

Lukijoiden kommentit

 1. jarkko /

  Tom.
  Harmillisesti ”to be announced” -muoto vaihtui ”ei Rovaniemeä huhtikuulle 2014” -muotoon. Mutta vielä palaan niillekin main, ja toivottavasti Luotettujen miesten kanssa.

 2. Tom Hagelberg /

  Hei Jarkko.
  Ilmeisesti on niin, että Rovaniemi tippui sitten keikkalistalta kokonaan pois, vaikka se siellä kuikuili vielä ennen levyn julkaisua? Voitko avata maallikolle hieman mihin tämä perustuu? Ihan vaikka vain yleisesti. Oliko niin, että sinulla oli tänne halu tulla, ja Rovaniemi pistettiin tänne tavallaan tyrkylle, toivelistamaisesti, mutta Rovaniemen vähäisistä keikkapaikoista ei vain löytynyt innostusta ottaa laulumiestä esiintyjäksi?

 3. jarkko /

  Jukka,
  ole hyvä vain. Palaamisiin.

 4. Jukka /

  Kiitos! Vaikuttaa jonkin verran matka suunnitelmiin! Täytyy vielä kiittää toimivista sivuista, sekä viitseliäisyydestäsi vastailla ahkerasti! Tämän voin varmasti sanoa kaikkien faniesi puolesta! 🙂

 5. jarkko /

  Jukka.
  Turun ”Bar Kuka” -keikan alkamisaika on 22,
  tieto on nyt korjattu kyseiseen linkkiin.

 6. Jukka /

  Hei! Osaatko sanoa pitääkö tuo Turun keikan kellon aika paikkaansa?

 7. jarkko /

  Rainer!
  Kiitos kiitoksista. Kritiikin kannuksiin taas vastaan, että lauluraitavalinta oli tuottaja Koskisen
  ja äänittäjä-miksaaja Hemmin suosittelema, enkä itsekään vastustanut sitä, koska se päätyi levylle.
  Koimme siis flunssatulkinnan oikeaksi, mutta tietenkin nämä ovat makuasioita.

 8. Rainer /

  Jarkko, ensinnäkin kiitokset hyvästä levystä. Levy on täyttä timanttia alusta saakka aina Blondiin. Virheet ja Hämärän peitossa tuntuvat ehkä hieman täytekappaleilta noin musiikillisesti. Virheet on vähän sellainen renkutus ja Hämärän peitosta ei oikein löydy hyvää melodiaa. Koirien taivas onkin sitten mukava jatsikipale.

  Mutta sitten eräs häiritsevä seikka. Balladi palaneesta talosta on todella hieno laulu, mutta siinä todella häiritsee tukkoinen laulusuorituksesi. Joten kysynkin, että minkä ihmeen vuoksi menit sen laulamaan flunssaisena? Eikö se lauluosuus olisi kannattanut siirtää aikaan kun olet parantunut? Vai, eikö studioaikaa ollut enempää saatavilla? Tuskin se kuitenkaan sen biisin tarkoitus on, että se lauletaan tukkoisella äänellä, vaikka palavasta talosta ja savusta onkin kysymys?

 9. jarkko /

  Markus.
  Mikkelissä soitto alkaa huomattavan varhain, kello 21.

 10. Markus /

  Pahoittelen hätäilyä, mutta saanenko tiedustella tulevan lauantain Mikkelin Naisvuoritalon keikasta sen verran, että mistä kellon lyömästä alkaen (noin suurin piirtein) soittonne soi? Kiire ei ole, mutta joutua pitäisi.

 11. jarkko /

  Markku.
  Kuvaa pois, ja lähetä kuvia meillekin. Odotukset pyrimme – luonnollisesti – ylittämään.

 12. Markku /

  Hei Jarkko!

  Mikäs on keikoilla järjestelmäkameralla kuvaamispolitiikka sinun ja Luotettujen Miehien suhteen? Kuopion ja Joensuun keikkojen odotukset korkealla ja tuskin lopputulokset pettävät tälläkään kertaa 🙂

 13. jarkko /

  Harri ja Sami,
  kiitos kauniista sanoistannne.

 14. sami /

  Aikoinaan monta vuotta sitten selailin youtuben ihmeellisessä maailmassa videoita. Silmiin ja korviin sattui osumaan video jossa Jarkko soitti akustistaan saunamökissä.. siitä asti ollut täysin koukussa niin Jarkon soolomateriaaliin kuin Yup:eehenkin. Tuo ensimmäinen kappale jonka kuulin oli ”Hämärän peitossa”.. sitä on tullut kuultua myös Porin keikoilla livenä ja se oli ensimmäinen Jarkon kappale jonka opettelin soittamaan.. ja nyt kun se vihdoin ja viimein on tuossa levyllä niin ei voi muuta sanoa kuin, että täysi kymppi!!! Koirien taivas sanoituksien puolesta osuu ehkä henkilökohtaisimmin tajuntaan kaikista levyistäsi Jarkko.. kiitos kaunis taasen, kaiken lisäksi että levy on kaikin puolin mahtava on tämä yksi harvoista levyistä maailmassa jotka koen oikeasti tärkeiksi ja levyksi joka toimii viime vuosieni soundtrackinä.

 15. Harri /

  Kerran on nyt kuunneltu läpi tuo uutukainen ja täytyy sanoa, että toimii! Hyviä melodioita ja raikkaita tekstejä. Yllättävän monen biisin kohdalla muuten tuli ajatus, että jos sovitus olisi enemmän ”rock”, tämä voisi olla silkkaa YUP:tä. Painotan, että mielleyhtymäni oli positiivinen:-) Mainio levy, kerrassaan.

 16. jarkko /

  S,
  luota Virheän talon tietoon.
  Kunhan verkkovertailun ehtii, hän tarkistaa soittoajat, sillä nyt niissä näyttäisi olevan kovin ylimalkainen kello 20 miltei joka illan suhteen, ja muun muassa klubikeikkojen ajat ovat tosiasiassa lähempänä 22-23 -seutumia.
  Tarkimmat tiedot saa muutenkin aina keikkapaikoilta.

 17. S /

  Aiemmin luki täällä, että vihreän talon keikka alkaisi klo 20. Nyt luki vihreän talon kalenterissa, että alkais klo 19. Kumpi mahtaa olla lähempänä totuutta?

 18. Liiinu /

  Oujees, tässähän voi kohta polkasta aamukamman tulille, käy odotus vähän rattosammin koska levy postilaatikkoon kolahtaa ja paita päälle vilahtaa 🙂

 19. jarkko /

  Rainer!
  Silvian Silviaksi nimeämiselle on syynsä, mutta se ei ole Röyhkässä.
  Eli kyseessä on toinen laulu.

 20. Rainer /

  Tuolla levyllä on Silvia-niminen laulu. Kyseessä ei silti liene Kauko Röyhkä-coveri?

 21. jarkko /

  Katja:
  Rovaniemi kiinnostaa kyllä, aina vain, mutten lupaa (keikkamyyjäni puolesta) asiaa varmaksi.
  Toiveikkuudessa on kuitenkin hyvä elää.

 22. jarkko /

  Jarkko hyvä.
  Kalenterisivuillamme on vielä paljon treenipäiviä jäljellä, ja syy on juuri se, että kaikenlaisia lauluja sovitellaan vuoden ´14 keikkoja varten.
  Myös niitä ns. klassikoita.

 23. Katja /

  Rovaniemen keikka puuttuu vielä kalenterista, tervetuloa Jarkko taas tännekin : )

 24. Jarkko S /

  Uusi biisi kuulostaa oikein lupaavalta. Toivottavasti kiertueella kuullaan kuitenkin myös vanhoja klassikoita kuten ”Voiko aika olla ystävä” ja ”isoisä graniittirappusilla”.

 25. Jani /

  No on tätä kiertuetta jo odotettukin. 🙂

 26. Matti /

  Toivottavasti jaksat esitellä tulevan albumin kappaleet ja niiden taustan samaan tapaan kuin Uskon ja Toivon kohdalla. Nyt kun levynjulkaisuun on vielä aikaa ja on se aika vuodesta kun avataan kalenterin luukkuja ja odotetaan, niin voisit samassa hengessä kirjoitella kappaleista vaikka ”luukku” kerrallaan tänne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *