Ouluun ja Tampereelle

_MG_9530

 

Kesän epätasaisen tasainen maankierto jatkuu. Jarkko Martikainen ja Luotetut miehet keikkailevat tällä viikolla seuraavasti:

 

2.7. to Oulu, Rauhalan patio: Tuohimaa klo 19-, J.M. ja Luotetut miehet klo 20.30 alkaen. Liput 15/20 €.

3.7. pe Tampere, Mustalahden tapahtumasatama, klo 23.00 alkaen. Liput 12/14 €.

(kuva: Tomi Palsa)

 

Lukijoiden kommentit

 1. Matleena /

  Täytynee myöntää että Bukowskin runouteen en ole mitenkään suurissa määrin perehtynyt, mutta veljeni kehotti lukemaan ed.viestisäni mainitsemani runon. Runon luettuani tuntoni olivat aikalailla juurikin lainausmerkeissä kirjoitetun lauseesi kaltaisia . Lisäksi kun on aivan noviisi ajatellen minkääntasoista sävellysten/sanoitusten tekoa, ei ko.runo olisi välttämättä se, jota suosittelisin kenellekään vasta-alkajalle.Tosin, vasta-alkajiakin on niin monenlaisia.Toisilla usko omaan itseen ja tekemiseen on alusta asti niin eri korkeuksilla kuin toisilla. Enemmänkin haluan uskoa sinun kuvaukseesi tekstien tai sävellysten tekemisestä/synnystä.Enkä epäile , etteikö sanoilla leikittely olisi toisilla enemmän sisäsyntyistä, kuin toisilla. Lahjaksikin sitä kai voisi kutsua. ”Myrsky” siis on syntynyt ”ryöpsähtämällä” lopulliseen muotoonsa, on muuten yksi hienoimpia kappaleitasi, minun mielestäni . Jarkko ja Luotetut, SIHTI KOHDALLEEN! Siis minunkin näkökulmastani tarkastellen ;). Aurinkoista illanjatkoa!

 2. jarkko /

  Joskus laulunteko on yksinkertaista ja mukavaa,
  ja silloinkin kun se ei sitä ole, on se (ainakin) tekijälleen tarpeellista.
  ”Pikakirjoituksella” syntyneitä lauluja ovat ainakin Kaikki me kuolemme pian, Rakkaus, Myrsky, Kauniita sieluja, Huolen hukkaaja sekä Tämä vaikea elämä.
  Osa Bukowksin runoudesta saattaa aika ajoin huutaa meille ”Samaan sinä et tule pystymään ikinä!”, mutta tietenkin yhtäläiset oivallukset, kielen värikkyyden ja kerronnan luontevuuden voi saavuttaa myös moni muu: tarvitaan vain tahtoa, paljon työtä, hieman onnea ja halu pyrkiä seuraavallekin askelmalle.

 3. Matleena /

  No niin. Mukavaa ja yksinkertaista siis ;). Varsinkin jos miettii tuota kolmatta laulunteon mallia. Entäpä jos miettii ajallisesti laulujesi syntyä (vaikka sillä ei varsinaisesti mtn merkitystä olekaan), niin onko sulla paljonkin sellaisia tekstejä jotka ovat ”ryöpsähtäneet” lopulliseen malliinsa ensikirjoittamalta? Mitäs mieltä muuten olet Bukowskin runosta ”So you want to be a writer?”.. Minut se murskasi…mutta vain hetkellisesti 😉

 4. jarkko /

  Matleena.

  Minäkin luotan Luotettuihin miehiin.

  Laulunteon malleja on useita, mutta kolme yleisintä ovat minun tapauksessani nämä. 1: Sävelmäpätkät ja sanat tulevat tehdyiksi limittäin, niin että ne vaikuttavat koko ajan toinen toisiinsa, kunnes laulu on valmis. 2: Lauluteksti valmistuu jonkinlaiseen raakaversioonsa ja sävellän sen, jolloin tekstikin yleensä muuttuu matkalla, riippuen sävellyksen ja poljennon vaatimuksista. 3: Kirjoitan tekstin ja sävellän sen.

 5. Matleena /

  Yeah ! Luotetut miehet taas kuvioissa! Me Like it! Mutta sihti pettää taas…Ei ole ihan napakymppiin sattunut..noin keikkakaupunkeja ajatellen, siis minun näkökulmastani asiaa tarkastellen ;). Mutta, päähäni pätkähti nyt kysymys liittyen laulujesi syntyprosessiin, josta minulla on ehkä omat aavistukseni, jos miettii miten taitava kirjoittaja olet,mutta luulo ei ole tiedon väärti. Kumpi oli ensin, sanoitukset vai melodia ? Muna vai kana? Antoisia ja onnistuneita keikkoja Jarkolle sekä Luotetuille miehille toivoen : Matleena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *