Luotetut miehet

Ema Hurskainen

Ensin yhtyeeseen saapui rumpali –taustalaulaja (sittemmin myös basisti) Ema. Yhteinen soittohistoriamme alkoi Psychoplasma –yhtyeessä ´80 –ja ´90 –lukujen taitteessa. Melko lyhyeksi kokemus jäikin, en ollut mukana yhdelläkään levyllä enkä ole sittemmin soittanut bassoa missään yhtyeessä. Oheen kuitenkin sivistävä linkki. Muun muassa tätä kappaletta soitin treeneissä ylpeydellä, olinhan Psychoplasman lp:n suuri ystävä. (http://www.youtube.com/watch?v=pjR2mzwysLA)

Ema on soittanut pitkän soittouransa aikana mm. joensuulaisen HC Andersenin säveltäjä-sanoittaja-rumpalina, ja yhtä kookkaassa roolissa hän on ollut myös yhtyeissä Pahat agentit sekä Pavians. Tunnetuimman ja pitkäkestoisimman pestin ovat tarjonneet Eläkeläiset, ja viimeisen parin vuoden aikana hän on toiminut myös oman yhtyeensä, Ema Hurskainen ja Musta kappale, nokkamiehenä. Ema on klassikko.

Anssi Salminen

Anssia minulle suositteli Jarmo Saari. Alun alkaen Jarmon piti soittaa kiertuekitaraa, mutta yhtäkkiä hänen oma yhtyeensä, kolmen rumpalin ja Jarmon itsensä muodostama Jarmo Saari republic saikin tälle keväälle levytysmahdollisuuden ja ymmärtääkseni myös tukun keikkoja. Niinpä tarvitsin kelkan kyytiin jonkun muun ja soitettuani Anssin kanssa pari treenikertaa tiesin että tulemme toimeen niin soittajina kuin muutenkin. Anssi on verraton mies sikälikin, että hän soittaa kitaran lisäksi viulua, mandoliinia ja buzukiakin kerrassaan oivallisesti. Jos ja kun tahtoo tutustua muihin Anssin musiikillisiin aikaansaannoksiin, ovat yhtyeitään mm. Haaga Folk Machine, Hot´n´tot, Esko Järvelä epic male band, Heikki Salo tulipalo. Niissä kaikissa hän soittaa heittäytyvästi, innostuen ja innostaen.

Luis Herrero

Koirien taivaan tuottaja(-taustalaulaja-multi-instrumentalisti) Samae Koskinen väitti levytyksien aikaan että ehtisi mukaan kiertueen treeneihin ja keikoille. Mietin parikin kertaa, onko kyse realismista vai toiveikkuudesta. Kyse oli toiveikkuudesta, tosiasiassa hän ei olisi millään ehtinyt mukaan keväällä 2014. Ja oli kyse kauaskantoisemmastakin asiasta: toivoin että yhtye voisi jatkaa vielä seuraavanakin vuonna, ja niinpä soittajan tulisi olla joku, joka todella tahtoo soittaa tässä joukossa ja vielä ehtii siihen.

Käsitin tarvitsevani soittajan, joka on täysammattilainen, sillä arkitöissä käyvä tapaus ehtii treenaamaan vain iltaisin ja viikonloppuisin, eikä se riitä. Joten pyysin suosituksia soittajista ja Salmisen Anssin listassa oli Luisin nimi. Muistin miehen Mariska ja Pahat sudet –keikalta, jonka olin nähnyt jollain folk –festivaaleilla paria kesää aiemmin. Herra Herreron kiinnittäminen on osoittautunut hyväksi valinnaksi, sillä hän on sosiaalisen lahjakkuutensa ja käytännönläheisyytensä lisäksi hieno stemmalaulaja sekä ainakin hyvä harmonikan soittaja.  Luis soittaa niin useissa yhteyksissä etten jaksa luetella niitä tässä, mutta te törmäätte häneen, ennemmin tai myöhemmin. Ja se kannattaa.

(Kuvat: Tomi Palsa, Tavastia -klubi 14. 2. 2014)

Lukijoiden kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *